Polityka Prywatności GSG World

GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K., właściciel sklepu internetowego www.gsgworld.eu  zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego Klienta i użytkownika serwisów oraz newsletterów należących do  GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stronie.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów/użytkowników swoich serwisów i newsletterów. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133,poz. 833) każdy kto jest zapisany w bazie gsgworld.eu ma prawo do wglądu, ewentualnej poprawy lub usunięcia własnych danych osobowych.

Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, prosimy nie odwiedzaj serwisów, nie prenumeruj newsletterów należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. oraz nie nabywaj produktów i usług oferowanych przez sklep internetowy  www.gsgworld.eu

Dane Osobowe

W czasie korzystania z serwisów www.gsgworld.eu należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i nazwisko oraz numer telefonu i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych.

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

Klient ma możliwość zaprenumerowania Newslettera Sklepu Internetowego www.gsgworld.eu. Newsletter jest wysyłany wyłącznie do osób, które wyraziły chęć jego otrzymywania. Klient dokonując prenumeraty Newslettera musi wyrazić zgodę na dostarczanie do niego przez Sklep Internetowy www.gsgworld.eu korespondencji drogą elektroniczną, a także musi wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych w niezbędnym w tym celu zakresie. Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych newsletterów należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. i wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia i adresu e-mail. Pola te są obowiązkowe. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej newslettera. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu czytelnikowi elektroniczny poradnik. Imię pozwala zwracać się do czytelników po imieniu. W dowolnym momencie klient może zrezygnować z prenumeraty Newslettera.

Administratorem danych osobowych jest: GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z/s przy ul. Kobierzyckiej 3 (52-315 Wrocław). Wszystkie dane osobowe podawane są przez Klienta dobrowolnie. Dane zbierane są wyłącznie w celu realizacji działalności GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. na rzecz Klientów i w celach marketingowych. Klient ma prawo do dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich poprawiania a także żądania usunięcia.

Udostępnianie Danych Osobowych

Dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, takim jak organy wymiaru sprawiedliwości, urzędy skarbowe itp. Dodatkowo, w wypadkach przewidzianych w Umowie Partnerskiej, Deklaracji Partnerskiej  i Ogólnych Zasad Współpracy GSG World, dane osobowe mogą być udostępniane innym Partnerom GSG World lub innym podmiotom tam wskazanym takich jak firmy kurierskie, operatorzy systemu IT.

Zamawianie usług i produktów

Zamawianie usług i produktów oferowanych przez GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. wymaga podania w odpowiednim formularzu pełniejszych danych adresowych. Pola obowiązkowe są oznaczone.

W przypadku płatności za pomocą karty kredytowej obsługę klienta przejmuje Blue Media S.A.. W tym przypadku tylko system Blue Media S.A. zna i jest odpowiedzialny za dane podane w jego formularzach. Formularze Blue Media S.A. znajdują się na jego serwerze i są szyfrowane odpowiednimi technologiami.

Niezapowiedziane wiadomości

GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. zastrzega możliwość wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności oraz które wyraziły zgodę na ich otrzymywanie.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, newsletterów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje) oraz niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.).

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. nie ma możliwości zabezpieczenia Cię przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Ci nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Inne formularze

Formularze znajdujące się na serwisach należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.i dotyczące usług, produktów, serwisów i newsletterów nieobsługiwanych przez GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. nie podlegają Polityce Prywatności.

Cookies

Niektóre obszary serwisów należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K. mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umożliwienia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są w serwisach i newsletterach należących do GSG World Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.. W przypadku pytań prosimy pisać : office@gsgworld.eu